Κάλεσε μας: 24630 22326

Ανάβαση Βλάστης «The Peak»

Posted at Νοέμβριος 21, 2016

pe1

Ο ΑΠΣΠ ΑΣΣΟΣ θέλοντας να δημιουργήσει μία αγωνιστική ποδηλατική εκδήλωσηθεσμό με την οποία να ευχαριστήσει όλους τους λάτρεις της ποδηλασίας επέλεξε να σας προσφέρει έναν αγώνα ανάβασης που θα ξεκινήσει απο την κεντρική πλατεία της Πτολεμαϊδας. Της πόλης που η ονομασία της προέκυψε απο τον Πτολεμαίο, στρατηγό του Μεγάλου Αλέξανδρου αλλά και της πόλης που είναι το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας προσφέροντας πάνω από 70% της ηλεκρεικής ενέργειας στη χώρα μας. Και αφού μιλάμε για ενέργεια ας σας ξεναγήσουμε στον αγώνα γιατί θα σας χρειαστεί αρκετή.

Ξεκινώντας απο την κεντρική πλατεία θα διανύσετε 12 χιλιόμετρα προεκκίνησης του αγώνα (ώστε να ζεστάνετε τα πόδια σας) απο την περιφερειακή οδό της πόλης. Η εκκίνηση του χρονομετρημένου αγώνα είναι 2 χιλιόμετρα πριν το χωριό Ανναράχη που θα σας φιλοξενησει με τις όμορφες αλλά δύσκολες ανηφόρες του για μερικά λεπτά μέχρι να φτάσετε στην ανάβαση του όρους Ασκιού (Σινιατσίκου). Εκεί θα γνωρίσετε πολλές δύσκολες παρατεταμένες και κλειστές ανηφορικές στροφές που διασχύζουν το βουνό που χαρακτηρίζεται απο έντονες ορεινές εξάρσεις και εναλλαγές τοπίου αλλά και πυκνόφυτα δάση απο πεύκα και οξιές όπου το έχουν κατατάξει στο δίκτυο προστατευομενων περιοχών “Natura 2000”. Στον αγώνα θα υπάρξει μία υδροδοσία σε κατάλληλο σημείο γιατί φτάνοντας στο εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά στο 29ο χιλιόμετρο θα σας χρειαστεί σίγουρα νερό γιατί τα τελευταία 3 χιλιόμετρα θα σας ιδρώσουν με τις κλίσεις να φτάνουν στο 14% και με τις κλειστές ανήλιες στροφές να σας εξαντλούν και την τελευταία θερμίδα ενέργειας του σώματος σας. Ο τερματισμός θα είναι στην περιοχή του ξενώνα Μαρικίου.

Η επιτυχία της διοργάνωσης του αγώνα μας είναι ότι σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαϊδας ο δρόμος θα είναι κλειστός από άλλα οχήματα και εκτός του αγώνα ώστε να παρέχουμε ασφάλεια στους αθλητές καθ’όλη την διάρκεια της ανάβασης.

ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣ “The Peak”

Ένας αγώνας ανάβασης σε ένα βουνό πρόκληση για κάθε ποδηλάτη που περιμένει να ανεβάσει τους παλμούς του στα κόκκινα!

 

Με εκτίμηση,

Δ.Σ ΑΣΣΟΣ

Categories: Blog

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers:

Powered by Web-Web